Om Tuvan


Tuvan Ekolivs

Vi är en ekonomisk förening. Föreningen äger butiken Tuvan Ekolivs.


Vårt koncept
Att tillhandahålla ekologiska, rättvisemärkta, närproducerade och importerade produkter till rättvisa priser. Tanken på människor, djur och natur är en röd tråd i verksamheten.


Vill du bli medlem?

Vill du stödja oss i vår verksamhet genom att bli medlem betalar du ett engångsbelopp på 500 kr till bg 317-7250 eller swish 123 225 78 71. 

Därefter utgår det en årlig medlemsavgift som för år 2023 är 50 kr. Förrutom första året då den ingår i engångsbeloppet på 500 kr.


Viktigt: Att du anger din e-postadress i meddelandefältet vid inbetalning.


Vår historia 
1985 tog några miljöintresserade personer initiativ till ett möte med syfte att starta en butik med miljövänligt, ekologiskt odlade och solidariska produkter. Allt som kan inrymmas i en livsmedelsbutik. Där och då bildades Tuvan – en ekonomisk förening.
Därefter sattes annons in i Norra Halland och det kallades till nytt möte. Intresset var stort och runt 30 personer kom. 

Butikslokal införskaffades och medlemmarna hjälptes åt att måla och iordningställa butiken.
Tuvan låg 1986-2005 i en källarlokal på Bergsgatan och flyttade 2005 till nuvarande lokal på Korsgatan. Tuvan är en unik butik då det bara finns ett fåtal liknande drivna butiker i Sverige. Största delen av verksamheten drivs ideellt. 

Sortimentet har kontinuerligt utökats. Idag fokuserar vi bland annat på produkter i lösvikt.


Styrelse

Ordförande: Kerstin Ekman

Ledamöter:  Ingegärd Jönsson, Göran Karlsson, Staffan Börjesson, Helene Svantedotter

Suppleant:   Ingrid Hjelmgren

Kassör:        Göran Karlsson